Tel Aviv´de acı terör saldırısı ve dayanışma yürüyüşü

Elda SASUN Dünya
9 Ağustos 2023 Çarşamba

Cumartesi akşamı Tel Aviv'in merkezindeki Nahalat Binyamin Caddesinde, şüpheli bir kişiyi fark ederek, silahlı saldırı gerçekleşmesine meydan vermeden, kendini siper ederek büyük bir faciayı engelleyen İsrailli bir belediye devriyesi saldırgan tarafından öldürüldü. Diğer bir belediye devriyesi, kısa bir kovalamacanın ardından Cenin bölgesinden Filistinli saldırganı vurmayı başardı.

42 yaşındaki üç çocuk babası Tel Aviv Belediyesi devriyesi Chen Amir, durumu kritik bir şekilde Ichilov Hastanesine götürüldü, ancak  kurtarılamadı.

Bu acı olaydan sadece bir saat sonra, haftalardır hükümetin planlanan reformlarına karşı protesto eden gösterici grubu -Kaplan Caddesi gücü- polis ve koruma önlemleri altında 150 bine yakın katılımla gerçekleşti.

 

Pazar günü tüm aile ve sevenlerinin gözyaşlarıyla topağa verilen Chen Amir, cesaretiyle çok daha büyük bir katliamı önledi.

Pazar gecesi ise önceden planlanan Arap toplumundaki şiddeti protesto etmek için 5 binden fazla Arap ve İsrailli bir grup Tel Aviv'deki Habima Meydanından Shaul Hamelech Caddesindeki Tel Aviv Müze Meydanına kadar birlikte, şiddete karşı  dayanışma mesajları ile yürüdü. 

Son aylarda artan Arap kesmindeki şiddete karşı ve bununla beraber gelecek için birlikte yaşam amacı altında toplananlar, alanda bulunan polisin önünde herhangi bir çatışma veya provokasyondan kaçındı; yürüyüşe eşlik eden, güvenliği sağlayan polisle tam koordinasyon içinde protesto yürüyüşünü gerçekleştirdi.


Fotolar: Elda Sasun 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün