Filistinli genci öldürdüğü iddia edilen 2 İsrailli tutuklandı

İsrail Polisi, cuma günü Batı Şeria´nın Burka kentinde Filistinliler ile İsrailli yerleşimciler arasında çatışma yaşandığını, çatışmada Filistinli bir gencin yaşamını yitirdiğini belirtti. Filistinli genci öldürdüğü şüphesiyle 2 İsrailli tutukladı.

Dünya
7 Ağustos 2023 Pazartesi

İsrail Polisi, 19 yaşındaki Filistinli Kusai Jamal Maatan'ın ölümüne karıştığından şüphelendikleri için cumartesi günü iki İsrailli yerleşimciyi tutuklamıştı. İsrail Polisi, tutuklananların Elisha Yared ve başına isabet eden taş nedeniyle hastanede tedavi gören Yehiel Indore olduğunu açıkladı.

İki İsrailliye göre cuma günü meydana gelen olay, Indor'un koyunlarını toplamak için Oz Zion yerleşiminden ayrılmasıyla başladı. Indor, sorgusunda, "Sürümü Oz Zion ile Burka arasındaki bölgede sürüyordum. Sonra birkaç Arap bana yaklaştı ve tehdit etti.Kafama taş attılar ben de kendimi savunmak için silahımı kullandım’’ dedi.

İsrail Ordusu, Filistinliler ile İsraillilerin önce sözlü tartıştığını sonra da sopalar ve molotof kokteyli fırlatarak çatıştığını açıkladı.

İsrail Polisi pazar günü çatışmalar nedeniyle en az 7 İsraillinin sorguya alındığını açıkladı.

İsrailli Walla gazetesi, olaya karıştığı iddia edilen 1 baba ile 4 oğul 5 Filistinlinin tutuklandığını ve olayda babanın yaralandığını belirtti.

Aşırı sağcı İsrail Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise gözaltına alınan İsrailli yerleşimcilere destek mesajı verdi.

Ben-Gvir, basına yaptığı açıklamada, "Benim politikam açık. Taş atanlara karşı kendini savunan herkese madalya verilmeli" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ise olayı kınayarak, "19 yaşındaki Filistinli genci öldüren aşırılık yanlısı yerleşimcilerin gerçekleştirdiği terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün