Trump ´´2020 seçim suçları davası ABD için çok üzücü´´

ABD eski Başkanı Donald Trump, 2020´de Demokrat aday Joe Biden´e karşı kaybettiği başkanlık seçimlerinin sonucuna müdahale etmeye çalışmakla suçlandığı davada hâkim karşısına çıktı.

Dünya
4 Ağustos 2023 Cuma

Trump Washington’da bizzat katıldığı duruşmada hakkındaki dört suçlamayı da reddetti.

Duruşma sırasında sakin olduğu gözlenen Trump, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada dava hakkında ‘'Siyasi rakibimin zulmü. ABD için çok, çok üzücü" yorumunu yaptı. Trump son dört ayda üç kez sanık sıfatıyla mahkemeye çıktı.

Trump hakkında daha önce açılmış iki dava daha var. Biri gizli belgeleri yanlış yönetmek, diğeri de porno yıldızı Stormy Daniels'a yapılan sus payı ödemesini örtmek için iş kayıtlarında sahtecilik yapmak.

Kasım 2020 ABD Başkanlık seçimleri ve 6 Ocak 2021'deki ABD Kongresi baskını arasında yaşananlara odaklanan son davada ise Trump'a dört suçlama yöneltiliyor.

ABD'yi dolandırmaya yönelik komplo, resmi süreci engellemeye yönelik komplo, resmi süreci engelleme ve ABD vatandaşlarının haklarına karşı komplo.

Perşembe günkü duruşmada savcılar davanın hızlı bir yargılama süreci olacağı temennisinde bulundu ancak Trump'ın hukuk ekibi adil bir yargılama için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Hâkim Moxila Upadhyaya, Trump'tan bu süreçte dava dosyasıyla ilgili kamuoyuna konuşmamasını istedi.

Hakkındaki adli süreçlere rağmen, Trump 2024'teki başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olma yarışını önde götürüyor. Hakkında hüküm verilse bile bu Trump'ın adaylığını ya da başkan seçilmesini engellemiyor.

Bir sonraki duruşma 28 Ağustos'ta olacak.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün