Hayat Ağacı Sinagogu saldırganı idam cezasına çarptırıldı

ABD Pensilvanya´daki Hayat Ağacı Sinagogu´na 2018´de silahlı saldırı düzenleyen Robert Bowers, federal jüri tarafından idam cezasına çarptırıldı. Söz konusu ceza ABD Başkanı Joe Biden yönetiminde verilen ilk federal ölüm cezası olarak kayıtlara geçti.

Dünya
3 Ağustos 2023 Perşembe

Pittsburgh şehrindeki Hayat Ağacı Sinagogu'na Ekim 2018’de silahlı saldırı düzenleyerek 11 kişiyi öldüren Robert Bowers kendisine yöneltilen 63 suçlamanın tamamından 16 Haziran'da mahkûm edilmişti. Bowers’a yöneltilen suçlardan 22’si idam cezasının uygulanabileceği suçlardı.

12 kişiden oluşan federal jüri, iki gün süren müzakerelerin ardından çarşamba günü oybirliğiyle Bowers’a idam cezası verdi. Karar oybirliği ile alınamasaydı Bowers, şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılacaktı.

Başsavcı Eric Olshan ise, "Bowers bir Şabat gününü ABD tarihindeki en kötü Yahudi karşıtı toplu infazına dönüştürdü ve bundan gurur duyuyor. Bu, yasalara göre en ağır ceza olan ölüm cezasını gerektirir" ifadelerini kullandı.

Bowers’ın avukatı Judy Clarke ise mahkemede yaptığı konuşmada, “Onu 63 ayrı suçtan mahkûm ettiniz. Onu jüri cezası için uygun buldunuz. Şimdi sizden ölümü değil yaşamı seçmenizi istiyoruz” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün