Likud milletvekillerinden yargı reformundan desteklerini çekme sinyalleri

Likud vekillerinden Eli Dellal yargı reformu kapsamında ileri safhada alınacak kararlarla ilgili, halkın çoğunluğu desteklemediği sürece katılım göstermeyeceğini, Yuli Edelstein da tavizlere sürekli ´hayır´ diyen yasa yapıcılar arasına daha fazla katılmayacağını açıkladı.

Dünya
2 Ağustos 2023 Çarşamba

Geçtiğimiz cuma günü bazı Likud Partisi üyeleri koalisyonun yargı reformunu tüm engellere karşı ezerek meclisten geçirmesine daha fazla katılmayacaklarını açıkladı. Milletvekillerinden ikisi duruşlarını açıkça sergilerken, bazı milletvekilleri de benzer görüşlere sahip olduklarını söyledi.

Milletvekili Eli Dellal, geçtiğimiz haftaki Tişa BeAv orucu sonrasında, bu haftanın içe dönüp kararlarını gözden geçirmek, geçmişten ve mabetlerin yıkımından ders almayı gerektiren bir hafta olduğunu söyledi. Dellal, “Yapılan yanlışların telafisi amacıyla, ülkemizin korkunç şekilde ikiye bölündüğünü, İsrail halkının iyiliği ve birliğinin gözümüzün önünde zarar gördüğünü izlerken, bundan sonra sadece halkın çoğunluğunun arkasında durduğu adımların atılmasına katkıda bulunacağımı açıkça bildiriyorum,” dedi.

Knesset Dışişleri ve Savunma Komitesi Başkanı, milletvekili Yuli Edelstein da, önümüzdeki hafta tamamı yayınlanacak olan röportajından verilen ön izlemelerde, koalisyon üyelerinin yargı reformu süreci sürecini karşı görüşleri ezerek tamamen ele geçirmelerine daha fazla müsaade etmeyeceğini açıkladı. Channel 21 kanalında konuk olan Edelstein, hükümetin yaptığı değişiklikleri kastederek, nöbeti sırasında kısa bir süre de olsa uyuya kalmış olabileceğini ve yaptığı hatayı kabullenmekten korkmadığını belirtti. Edelstein, “Ne zaman bir orta yolu bulma önerisi söz konusu olsa, bir koalisyon üyesinin bu teklifi reddetmesi veya tehditler savurması konusu sona ermiştir. Bundan sonra neyin oylanacağı ve nasıl oylanacağı konusunda mutlaka benim de görüşümün alınmasını sağlayacağım. Bunu yapmazlarsa, zaten benim oyuma da ihtiyaçları yok demektir,” diye sözlerine devam etti.

Diğer yandan Channel 13’ün politika muhabiri de, Likud Partisi’nden milletvekili David Bitan’ın da diğer iki milletvekili ile benzer görüşte olduğunu bildirdi. Muhabir, aldığı duyumlara göre Bitan’ın daha fazla tek bir kişinin kararına bağlı şekilde ilerlenmesine seyirci kalmayacağını ve bundan sonra kendisinin ve partisinin de kararları dahil olmayı talep edeceklerini söylediğini bildirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün