Gazzellilerden Hamas´a isyanlar başladı

Gazze Şeridi´ndeki Filistinliler, Hamas terör örgütünün kıyı yerleşim bölgesi üzerinde hüküm sürmemesi ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi için birçok miting düzenledi.

Dünya
31 Temmuz 2023 Pazartesi

Hamas’ın boyunduruğu altında yaşayan Gazzeliler arasında uzun süredir devam eden hoşnutsuzluk, son haftalarda elektrik kesintilerinin yaşanmasıyla artış gösterdi.

Protestocuların Hamas bayraklarını yaktığı ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi kınadığı görüntüler sosyal medyada yer aldı. Mülteci kamplarındaki protestocuların "Elektrik nerede, gaz nerede’’ tezahüratı yaptığı görüntüler paylaşıldı.

Ancak yerel kaynaklar i24news'e verdikleri demeçte, protestoların sosyal medyada ve İsrail yayın organlarında yer alan bazı haberlerde abartıldığını belirtti.

Han Yunus'teki protesto, belediyeye ait bir buldozerin yasadışı olduğu iddia edilen bir yapıyı yıkma sürecinde yerel bir sakinin ölümüne neden olmasından kaynaklandı.

Daha sonra Han Yunus Belediye Başkanı Alaa al-Batta istifa etti ve ardından tüm belediye meclisinin istifası geldi.

Bölgedeki gerginlikler, Hamas ile Filistin Yönetimi arasında bir uzlaşma sağlama çabalarının ortasında geldi. 

Abbas ve Haniye, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin aracılık ettiği zirve kapsamında günün erken saatlerinde Kahire'de bir araya geldi.

İkili geçen hafta ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen zirvede Ankara'da bir araya gelmişti. Her iki buluşmada, tüm Filistinli terör gruplarının en aşırılık yanlılarından ikisi olan İslami Cihad ve Filistin'in Kurtuluşu Halk Cephesi tarafından boykot edildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün