Netanyahu´dan ABD medyasına: ´´Yargı reformu önemsiz, korkular aptalca´´

Dünya
28 Temmuz 2023 Cuma

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir ABD haber kanalıyla perşembe günü yaptığı röportajda yargı reformunun etkilerini küçümseyerek, yasama paketinde kabul edilen ilk yasanın “küçük bir düzeltme” olduğunu ve İsrail'in demokrasisine yönelik korkuların “aptalca" olduğunu belirtti.

Netanyahu yaptığı açıklamada, “Demokrasinin özü, çoğunluğun iradesi ile azınlığın hakları arasındaki dengedir ve hükümetin üç kolu yasama, yürütme, yargı tarafından sağlanır. Bu, İsrail'de son 20 yılda raydan çıktı. Çünkü gezegendeki en aktivist yargı mahkemesine sahibiz. Yeni yasa küçük bir düzeltme. İsrail demokrasisinin sonu olarak tanımlanıyor. Bence aptalca’’ ifadelerini kullandı.

Hükümetin eleştirmenleri, standart yasanın kaldırılmasının yolsuzluğa ve niteliksiz insanların önemli pozisyonlara uygunsuz şekilde atanmasına kapı açacağını belirtti.

Eleştirmenler yeni yasanın yargının iktidar üzerinde bir kontrol görevi görmesini ortadan kaldırarak İsrail'in demokratik sistemini temelden değiştireceğini ifade ediyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün