Yaz aylarında sanata doyacağız

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Temmuz 2023 Çarşamba

Piyano Virtüözü Havasi özgün müziği ile Turkcell Vadi’de

Piu Entertainment, ‘hiç kimseye benzemeyen’ piyano virtüözü Havasi’yi 9 Ağustos’ta hayranlarıyla Turkcell Vadi’de buluşturacak. Geleneksel enstrümanlara yönelik yazılan müziği yenileyerek tekrar senfonik müzik haline getiren ve tüm dünyada konserleri kapalı gişe olan usta piyanist, sevilen şarkılarıyla hayranlarının karşısına çıkacak. Franz Liszt Müzik Akademisi’nde klasik piyano eğitimi alan Havasi, aynı zamanda izleyicinin kalbine dokunan müziklerin de bestecisi olup sahnede sadece kendi şarkılarını çalıyor.

‘Aziz İstanbul’ Sergisi Galata Rum Okulunda devam ediyor

Galata Rum İlkokulu Vakfının ev sahipliğinde, Vehbi Koç Vakfı (VKV) ile Athanasios ve Marina Martinos Vakfının (AMMF) destekleriyle düzenlenen sergide, AMMF ve Sadberk Hanım Müzesi koleksiyonundan İstanbul temalı eserler yer alıyor. Küratörlüğünü Dr. Fani-Maria Tsigakou ve Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi’nin üstlendiği sergi, 12 Kasım’a kadar ziyarete açık olacak. Restore edilen Galata Rum Okulundaki sergide, AMMF koleksiyonlarından 18. ve 19. yüzyıldan Avrupalı ressamların İstanbul’u resmettiği yağlıboya ve suluboya tablolar ile Sadberk Hanım Müzesi koleksiyonundaki, aynı dönemde İstanbul’daki atölyelerde kiliseler için imal edilen gümüş ve sedef eserler yer alıyor. Sergi, Salı-Pazar günleri 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

Calum Scott’u Açık Hava’da dinleme keyfi

Ünlü İngiliz şarkıcı Calum Scott, ‘Bridges’ World Tour 2023 turnesi kapsamında 8 Ağustos akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosunda sahne alacak. İngiltere'de 2015 yılında katıldığı Britain's Got Talent yarışmasındaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken, güçlü sesi ve şarkı yazarlığıyla hayranlık uyandıran Scott, ‘Dancing On My Own’ şarkısı ile dinlenme rekorları kırdı.

Ressam Özge Gürkan ve ‘Solo’ Sergisi

Grand Hyatt İstanbul, ‘Grand Art’ kapsamında soyut dışavurum tarzındaki resimleri ile dikkat çeken ressam Özge Gürkan’ın eserlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçının çok katmanlı, dışavurumcu resimlerle yarattığı son işlerinden oluşan Sanem Barlas küratörlüğündeki ‘Solo’ adlı sergisi, 4 Eylül’e dek Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.Solo’, izleyiciyi, katman katman yaratılan, zamanla inşa edilen, kapalı kapıları aşan gizemli bir iç dünyaya bakmaya ve gündelik hayatın koşuşturmacasından sıyrılmaya davet ediyor.

 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün