David Beckham: ´Yahudi cemaatinin bir parçası´ olmaktan gurur duyuyorum

Londra´daki bir sinagogda yaklaşık 600 kişi futbol ikonu David Beckham´ın farklı bir yetenek sergilediğini şahit oldu. Beckham Yahudilerin ekmeği kutsama duası ´Amotzi´yi söyledi.

Dünya
12 Temmuz 2023 Çarşamba

Beckham, St. John's Wood Sinagogunda Yahudi kökleri ve kariyeri hakkında verdiği bir söyleşi sırasında ekmeği İbranice olarak kutsadı. Etkinlik, Yahudi eğitim bursu veren toplum merkezi JW3 tarafından düzenlenen bir bağış toplama etkinliğiydi. Yaklaşık 100 dolara satılan biletler, bir saatten kısa sürede tükendi.

Büyükbabası Yahudi olan Beckham, "Yahudi cemaatinin bir parçasıyım ve bunu söylemekten gurur duyuyorum" dedi.

"Dedem her zaman belli geleneklere uymamızı sağlardı. Bar-mitzvalara, düğünlere giderdik ve ben kipa takardım. Her cumartesi sabahı, büyükbabamı görmeye giderdim. Eve girdiğimde büyükannem tavuk çorbası, matzah topları ve latke hazırlardı. Her zaman bu geleneklere bağlı kaldık; bu gelenekler her zaman ailenin bir araya gelmesi ve birlikte vakit geçirmesiyle ilgiliydi.”

Beckham, bursun adını verdiği kar amacı gütmeyen Yahudi bir lider ve eğitimci olan merhum Lira Winston'ın oğlu, televizyon yapımcısı Ben Winston ile söyleşti. Winston, Beckham'a Yahudilik bilgisi konusunda da sorular sordu. Beckham Amotzi’yi mükemmel bir şekilde tamamladı. Beckham ayrıca, 1990'ların başında profesyonel bir futbolcu olarak, çoğunu Manchester United kulübünde geçirdiği, yirmi yıl boyunca kazandığı başarı ve pişmanlıklardan da bahsetti.

Beckham'ın Tevrat'ta yer alan ‘Şarkıların Şarkısı’ndan bir alıntı olan "Ben sevgilime aitim ve sevgilim benimdir" yazan İbranice bir dövmesi bulunuyor.

2008'de Beckham çifti, oğulları Cruz'u Los Angeles'taki bir Yahudi anaokuluna göndermişti. 2016'da JW3 izleyicisinin önünde Beckham, büyükbabasından ve onun yalnızca en büyük oğlu Brooklyn'in tanıyabilmesinden dolayı ne kadar üzgün olduğundan bahsetmişti.

2022'de Brooklyn, huppa, cam kırma ve ketubanın (Yahudi evlilik sözleşmesi) imzalanmasını içeren bir Yahudi töreninde Amerikalı Yahudi aktris Nicola Peltz ile evlendi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün