Netanyahu davasında tanığa tehdit iddiası

İsrail Başbakanı Netanyahu´nun yolsuzlukla suçlandığı davada dinlenen kilit bir tanık, kendisi ve ailesinin ölüm tehditleri aldıkları gerekçesiyle polise başvurdu.

Dünya
12 Temmuz 2023 Çarşamba

Polis, Hadas Klein hakkındaki ‘ailesindeki herkesin avlanacağı’ şeklindeki Twitter paylaşımını derinlemesine incelemek üzere soruşturma başlattı.

Soruşturmaya sebep olan, ‘Israel’ adlı bir hesap tarafından yayınlanan mesajda, “Hadas Klein, f.hişenin kızı, Tanrı’nın yardımıyla bir daha gün yüzü görmeyecek,” denildi. Mesaj, “Çaldığı paraları cebine attı ve bunun için başbakanı suçlamaya çalıştı. Bu onun ve ailesinin kanına mal olacak. Bu işten sıyıramayacaklar. Herkesten önce onun, ardından da ailesinin izini sürecek ve avlayacağız,” şeklinde devam etti.

Klein, Avustralyalı dolar milyarderi James Packer ve Hollywood’un ünlü yapımcısı Arnon Milchan’ın kişisel asistanlığını yapmış ve bu sıfatıyla başbakana açılan 1000 numaralı davada, gidişatı değiştirebilecek en önemli tanıklardan biri olarak gösterilmişti. Davada, Netanyahu’nun çeşitli lüks hediyeler karşılığında Milchan’a İsrail’deki işleri konusundaki bürokratik engelleri aşmada yardımcı olduğu, vergi kolaylıkları sağladığı ve ABD vizesi almasına aracı olduğu iddia ediliyor.

2022 yılı sonunda biten ifade sürecinde Klein, Netanyahu’lara düzenli olarak şampanya ve puro sağlanmasında aracı olduğunu, bu hediyeleri Milchan ve Packer’ın isteğiyle değil, Netanyahu’nun talebiyle temin ettiğini anlatmıştı.

İsrailli Kanal 12’nin haberine göre, polis Klein’ın şikayeti üzerine bir soruşturma dosyası açtı. Daha önce de tehdit ve tacize maruz kalan Klein, geçtiğimiz aralık ayında açıkça Netanyahu taraftarı olan bir gazeteciye, ifade verdiği süre boyunca kendisi aleyhinde bir karalama kampanyası yürüttüğü gerekçesiyle 5 milyon şekellik (yaklaşık 1,5 milyon dolar) tazminat davası açmıştı.

2022 Haziran’ında ise Klein, Twitter üzerinde Shimon Carmieli olarak tanıtan bir şahıstan aylar boyunca küfür ve tehdit içeren mesajlar aldığını belirtmiş, bu mesajların içeriklerinde, “Tanrı’nın izniyle, Hadas Klein ölecek”, “Umarım Klein o karanlık kalbinde bir kriz geçirir,” gibi ifadeler kullanıldığını bildirmişti.

Geçtiğimiz ay kendi avukatları vasıtasıyla Netanyahu’nun savunma ekibine bir mektup yollayan Klein, tümünü mahkeme salonunda kendisini tehdit etmekle itham etmişti.

Klein’ın ifade süreci boyunca savunma tarafı, Klein’ın bahsettiği hediye ve tüm diğer iddiaların boyutlarını küçültmeye çalışmışlardı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün