İsrail, Hayfa üzerinden Körfez ticaretini Avrupa´ya açmayı planlıyor

İsrailli haber sitesi Ynet´e göre, cuma günü Kudüs ve Washington´ın, Körfez ülkelerini İsrail Hayfa limanı aracılığıyla doğrudan Avrupa´ya bağlayacak bir ticaret yolunu destekledikleri ortaya çıktı.

Dünya
7 Temmuz 2023 Cuma

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Ynet'e özel olarak sunduğu bir belgede, ‘‘İbrahim Anlaşmaları bölgemizdeki siyasi gerçekliği değiştirdi ve yeni ulaşım biçimlerine yol açtı. Körfez ülkeleri ile İsrail arasında oluşturulacak bölgesel bir kara bağlantısı projesi, İsrail'in Doğu’dan Batı dünyasına mal taşıma merkezi olarak konumunu iyileştirecek ve ABD'nin bölgedeki rolünü vurgulayacak. Kamyonlarla Kara Bağlantısı projesi, kara ticaretini iyileştirmek için kolay bir çözüm sağlayacak ve ABD, BAE, Suudi Arabistan ve Ürdün'ün yanı sıra Bahreyn ve Umman gibi bölgedeki diğer ülkeler için bir platform olacak” ifadelerine yer verdi.

Plan, nakliye maliyetlerini önemli ölçüde azaltmak ve kargo taşıma süresini kısaltmak olarak lanse edildi. İsrailli ve Amerikalı yetkililer seyahat süresini birkaç haftadan iki veya üç güne indireceğini ve maliyetlerde yüzde 20'ye varan tasarruf sağlayacağını tahmin ediyorlar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün