Tel Aviv Emniyet Müdürü, “baskı görüyorum” diyerek istifa etti

Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed, protestoculara karşı şiddet kullanılması yönünde hükümetten baskı gördüğünü belirterek istifa etti.

Dünya
6 Temmuz 2023 Perşembe

Tel Aviv Emniyet Müdürü Ami Eshed, protestoculara karşı şiddet kullanılması yönünde hükümetten baskı gördüğünü belirterek istifa etti. Eshed, istifasını açıklarken, bakanlığın beklentilerini karşılayamadığını belirtti ve "İç savaşı önlemek için ağır bir bedel ödüyorum" dedi. 

Eshed daha önce Ben-Gvir ve Emniyet Müdürü Kobi Shabtai tarafından, protestoculara karşı çok yumuşak davrandığı iddiasıyla görevinden alınmış, daha sonra görevi kendisine yeniden verilmişti.

Emniyet Müdürü Eshed’in, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'den baskı gördüğünü belirterek istifa etmesi, ülke çapında yeni bir protesto dalgasına neden oldu.

Eshed'in açıklamasından sonra binlerce kişi başta Tel Aviv olmak üzere, 30’dan fazla yerde sokaklara döküldü. Tel Aviv’de göstericiler Ayalon Otoyolu'nu saatlerce kapattı, yolda ateş yaktı. İsrail polisi, olaylara, TOMA kullanarak müdahale etti. Trafikte kaldığı için aracını protestocuların üzerine süren bir sürücü ile göstericiler arasında arbede çıktı, polisin sürücüyü gözaltına aldığı bildirildi.

Kudüs'te ise gösterilerin adresi Başbakan Netanyahu'nun konutunun yakınlarındaki Paris Meydanı oldu. İsrail medyasına göre polis, 15'i Tel Aviv'de olmak üzere ülke genelinde en az 25 kişiyi gözaltına aldı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ise konuyla ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, siyasetin polis teşkilatında üst kademelere sızdığını belirtti ve Eshed'e bir sonraki seçim kampanyasında sol bir partiden adaylığında başarılar diledi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün