Dünya durulmuyor

Dünyanın dört yanında isyanlar, protestolar, askeri operasyonlar can almaya devam ediyor.

Dünya
5 Temmuz 2023 Çarşamba

Fransa’da protestolar kitlesel isyana dönüştü

Fransa’da polisin dur ihtarına uymayan 17 yaşındaki Cezayir asıllı bir genci vurarak öldürmesiyle tetiklenen protesto eylemleri kitlesel isyan halini aldı.

Cumhurbaşkanı Macron’un yaşananları ‘affedilemez’ olarak nitelendirmesi, olayları yatıştırmaya yetmedi. 45 binden fazla güvenlik gücünün görev aldığı olaylarda çok sayıda polis yaralanırken, bilanço her geçen gün ağırlaşıyor. 3 binden fazla kişi tutuklandı, binden fazla bina, 5 binden fazla araç ateşe verildi.

Quo vadis France?

Elif Uluğ

 https://www.salom.com.tr/koseyazisi/127828/quo-vadis-france

Rusya’da paralı askerlerin isyanı Ukrayna saldırılarını durdurmadı

Özel askerlerin oluşturduğu Wagner grubunun isyanı, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı askeri taarruzlarını durdurmadı. Rus Savunma Bakanı, Ukrayna’ya yönelik saldırıların devam ettiğini, Kiev’in askeri potansiyelinin düştüğünü belirtti.

Wagner’in lideri, geçen hafta başlattığı Moskova ilerleyişini, Belarus arabuluculuğunda durdurmuş ve ülkeyi terk etmişti.

Wagner’in operaları gibi uzun ve karmaşık

Hayati Molinas

 https://www.salom.com.tr/haber/127856/wagnerin-operalari-gibi-uzun-ve-karmasik

Rusya-Ukrayna ihtilafı nasıl gelişecek?

Sami Aji

 https://www.salom.com.tr/koseyazisi/127822/rusya-ukrayna-ihtilafi-nasil-gelisecek

İsrail’den Cenin’de büyük operasyon

İsrail’in Batı Şeria’nın Cenin kentinde konuşlanan terör altyapısına yönelik operasyonunda yüzden fazla terörist ele geçirildi. Operasyonda önceden belirlenen askeri merkezler ve cephanelikler hedef alınırken ondan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanlığı operasyonu kınarken, “Bölgedeki mevcut gerilimin bu saldırılarla yeni bir şiddet sarmalını tetiklemesinden derin endişe duyuyor, İsrail makamlarına sağduyulu davranmaları ve bu tür eylemleri durdurmaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün