Almanya´dan Holokost Kurtulanları´na 105 milyon dolar daha tazminat

Holokost Kurtulanları, Alman Maliye Bakanlığı ile müzakerelerin ardından 2027´ye kadar ek ödemeler almaya devam edecek.

Dünya
15 Haziran 2023 Perşembe

Tazminat kararı, dünya çapında 128 binden fazla Holokost mağdurunu etkileyecek. Holokost Kurtulanları evde bakım programları için yaklaşık 105,2 milyon dolarlık ek finansman da dahil olmak üzere yaklaşık 1,4 milyar dolarlık doğrudan tazminat ve sosyal refah alacaklar. 

İddialar Konferansı Genel Başkan Yardımcısı Greg Schneider resmi bir basın açıklamasında, “Holokost'tan kurtulan bu son nesil yaşlandıkça ve ihtiyaçları arttıkça, müzakereler her yıl giderek daha kritik hale geliyor. Finanse edebildiğimiz sosyal refah hizmetlerine yapılanlara ek olarak hayatta kalanlara doğrudan ödeme yapabilmek ve Holokost'tan kurtulan her bireyin ihtiyacının karşılandığından emin olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Holokost Özel danışmanı Stuart Eizenstat, "Bu yıl elde ettiğimiz olağanüstü sonuçların gösterdiği gibi, II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden yıllar sonra, Alman hükümetinin ve halkının, Holokost'tan kurtulanlara ödeme yapma konusunda sorumluluk hissetmeye devam etmesinden ilham alıyorum’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün