NYPD: Yahudi karşıtı nefret suçlarında 2023´te düşüş görüldü

New York Polis Departmanı, yılın başından bu yana şehirde 100 Yahudi karşıtı nefret suçunun rapor edildiğini, bunun geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 az olduğunu bildirdi.

Dünya
14 Haziran 2023 Çarşamba

NYPD'nin bu yıl bildirdiği toplam 223 nefret suçunun yaklaşık yüzde 45'ini Yahudi karşıtı olaylar oluşturdu. Nefret suçlarında şehirdeki diğer tüm gruplardan daha fazla  hedef alınan Yahudiler, her ay çok sayıda nefret suçunun kurbanı oldu. Bu olaylar arasında saldırılar, sinagogların önüne gamalı haç çizilmesi gibi vandalizm, sözlü taciz ve daha fazlası yer alıyor.

İftira ve İnkar ile Mücadele Birliği (Anti Defamation League-ADL) tarafından yapılan yakın tarihli bir inceleme, New York Eyaletinde 2021'de 416 olan Yahudi karşıtı olayların geçen yıl yüzde 39'luk bir artış göstererek 580'e çıktığını tespit etti. ADL raporu, antisemit olayların geçen yıl ülke çapında da yüzde 36 arttığını ortaya koydu.

Bu yıl, New York merkezli Community Security Service ve Community Security Initiative dahil olmak üzere Yahudi güvenlik grupları, bitişik üç eyaletli bölgede nefretle daha iyi mücadele etmek için kaynakları ve bilgileri paylaşma çabası olan Jewish Security Alliance'ı oluşturmak için ADL ile işbirliği yaptı. 

ADL ayrıca, antisemit saldırıların ‘merkez üssü’ olarak adlandırdığı Brooklyn'de bir ofis açtı. ADL'nin bulguları, geçen yıl antisemit saldırıların çoğunun Ortodoks Yahudilerini hedef aldığını ve ülke çapında kaydedilen 111 saldırının 52'sinin Brooklyn'de gerçekleştiğini de gösterdi.

Ortodoks cemaatiyle yakın ilişkisi olan New York Belediye Başkanı Eric Adams, sık sık antisemitizm aleyhinde konuşuyor. Vali Kathy Hochul da antisemitizmi kınayan birçok sayıda basın açıklaması yaptı.

2023'ün ilk beş ayındaki büyük suç sayısı, geçen yılın aynı dönemine ait rakamla benzerlik gösteriyor. Şehir, yedi ana suç kategorisinden beşinde azalma gördü: cinayet, tecavüz, soygun, ev soygunu ve büyük hırsızlık.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün