AKM´de Tangopera

Sanat
14 Haziran 2023 Çarşamba

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tangopera müzikaliyle sanatseverleri zamanda bir yolculuğa çıkarıyor. 16, 17 ve 18 Haziran tarihlerinde AKM Tiyatro Salonunda izleyiciyle buluşacak müzikal, Beyoğlu’ndaki eski bir hanın ve birbirinden renkli kiracılarının ayakta durma hikâyesini anlatıyor. Ragıp Ertuğrul ve Gökay Genç’in kaleme aldığı, müzikleri Burhan ve Gökhan Şeşen kardeşlere ait olan müzikali Elif Erdal yönetiyor.

***

PSM Loves Summer by %100 Müzik Tash Sultana’yı Sunar

‘Tek Kişilik Müzik Grubu’ Tash Sultana, 23 Haziran akşamı PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne geliyor! Avustralya'nın en çok çalışan müzik üreticilerinden biri olarak anılan Tash Sultana, multi-enstrümantalist, şarkıcı-söz yazarı, yapımcı, mühendis ve girişimci gibi saymakla bitiremeyeceğimiz unvanlara sahip tek kişilik bir dev kadro! Sıra dışı müzikal yeteneği sayesinde, Tash, beş oktava uzanan bir vokal aralığına denk gelen vurmalı ve parmakla vurma tarzı gitarı içeren kendine has müzik tarzını geliştirdi. Sanatçı en sevilen hitlerini konser gecesi dinleyenleriyle buluşturacak.

***

Nuri Kuzucan’ın ‘Pasaj’ı Arter’de
Nuri Kuzucan’ın Nilüfer Şaşmazer’in küratörlüğündeki ‘Pasaj’ başlıklı kişisel sergisi, sanatçının eski ve yeni üretimlerinden oluşturulan bir seçkiyi mekâna özgü bir mimari düzenlemeyle bir araya getiriyor. Kaos/düzen, ışık/gölge, boşluk/doluluk, yüzey/derinlik, iç/dış gibi ikilikler etrafında kurgulanan yapıtlardan oluşan sergi, hem zihinsel hem de algısal bir akışkanlığı ve geçişliliği merkezine alıyor. 31 Aralık’a kadar devam edecek olan sergi, Arter’in birinci katında yer alıyor.

***

Nuri Bilge Ceylan İstanbul Modern’de

Demet Yıldız Dinçer’in küratörlüğünü yaptığı Nuri Bilge Ceylan’ın kişisel sergisi ‘Başka Bir Yerde’, beş yıllık inşaat sürecinin ardından yeniden ziyarete açılan İstanbul Modern’de izleyiciyle buluşuyor. Sergi, aynı zamanda, İstanbul Modern’in yeni müze binasında yer alan fotoğraf galerisinin de açılış sergisi olma özelliği taşıyor. Başka Bir Yerde, Ceylan’ın dünyanın farklı coğrafyalarında çektiği ve ilk kez izleyici karşısına çıkan 22 adet büyük ölçekli portreden oluşuyor. Ceylan’ın çalışmaları yaşamlarımızın yaşadığımız coğrafyadan ayrı değerlendirilemeyeceğini akla getirmekle birlikte, aynı zamanda bizi birbirimize bağlayan insani deneyimlerin derinliğine de işaret ediyor.

***

Loft Art’ın ‘Prestij Sergisi’ serisinin ikinci konuğu Mehmet Güleryüz

Bağımsız sanat alanı Loft Art, usta sanatçıları onurlandırdığı ve yılda bir kez gerçekleştirdiği ‘Prestij Sergisi’ serisinin ikincisinde Türkiye'nin önemli sanatçılarından Mehmet Güleryüz'ü sanatseverlerle buluşturuyor. Güleryüz'ün 2013-2023 yılları arasında Paris'te ürettiği yapıtların yer aldığı serginin küratörlüğünü ise sanatçının oğlu Kerimcan Güleryüz üstlendi. Sergiyi, Loft Art'ın İstanbul Beşiktaş Nisbetiye On'daki mekânında 9 Temmuz’a kadar gezebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün