14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali AKM´de gerçekleşiyor

10-22 Haziran tarihlerinde, Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin sahneleyeceği altı etkinliğin yer alacağı 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivalinde, yabancı solist, koreograf ve rejisörlerin de katkı sağladığı muhteşem bir opera şölenine tanık olacağız.

Sanat
7 Haziran 2023 Çarşamba

AÇILIŞ GALA KONSERİ İLE OLACAK

Gala konseri ve dört büyük opera eserinin sahneye taşınacağı 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin açılışı 10 Haziran akşamı gerçekleşecek. Gala konseri; aryalardan napolitenlere, türkülerden şarkılara, ünlü bestecilerin eserlerinden seçkin örneklerinin yer aldığı zengin bir programla Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda seslendirilecek. Ünlü solist sanatçılara Orkestra Şefi Murat Kodallı yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

Festival, 12-13 Haziran akşamları klasikleşen bir festival geleneği olarak, Mozart'ın Saraydan Kız Kaçırma operası ile devam edecek. Rejisör Caner Akın’ın sahneye koyduğu eser, farklı bir reji anlayışı ile sahneleniyor.  Orkestra Şefi Zdravko Lazarov yönetimindeki İDOB Orkestrası’nın ve Koro Şefi Paolo Villa yönetimindeki İDOB Korosu’nun eşlik edeceği eserin koreografisini Tan Sağtürk üstleniyor.

İZMİR DOB LA TRAVİATA İLE SAHNEDE

15 Haziran akşamı, yazar Alexandre Dumas’ın ünlü eseri Kamelyalı Kadın romanından esinlenerek oluşturulan, bestesi Giuseppe Verdi’ye, librettosu Francesco Maria Piave ait olan LA TRAVIATA operası, izleyicileri büyüleyecek. Eser, Şef Tulio Gagliardo yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde festivale ilk kez katılan İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Ünlü rejisör Carlos Vilán’ın sahneye koyduğu eserde, Koro Şefi Orhan Öner Özcan yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Korosu da sahnede olacak.

ANKARA DOB FESTİVALE ANDREA CHENIER OPERASI İLE KATILIYOR

Festivalin devamında; 18 Haziran akşamı İtalyan besteci Umberto Giordano'nun önemli eserlerinden ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu, rejisörlüğünü ve dramaturjisini Rejisör Recep Ayyılmaz’ın üstlendiği Andrea Chenier operası, Fransız İhtilali döneminde idealleri uğruna genç yaşta ölüme mahkûm edilen şairin kısa yaşam öyküsünü konu ediniyor. Koreografisi Özge Ay’a ait operada, Orkestra Şefi Raoul Grüneis yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Koro Şefi Maurizio Preziosi yönetimindeki Ankara Devlet Opera ve Balesi Korosu solistlere eşlik edecek.

FESTİVAL İHTİŞAMLI AİDA OPERASI İLE SONA ERECEK

Festivalin kapanışı 22 Haziran akşamı, Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahneleyecekleri İtalyan bestecisi Giuseppe Verdi’nin ünlü operası AİDA ile gerçekleşecek. Solistleri, korosu ve dansçılarıyla sanatçıların kalabalık bir kadro ile aynı anda sahnede yer alacağı görkemli yapıtı ünlü İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor. Muhteşem müzik, dans, dekor ve kostümlerle Antik Mısırı sahneye taşıyan ve Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida'nın imkânsız aşkının anlatıldığı ve MDTİst dansçılarının da sahnede olacağı operanın koreografisi ise Sergei Terechenko’ya ait.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün