Biden yönetimi, İbrahim Anlaşmalarını genişletmek istiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken pazartesi günü yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin yakında İbrahim Anlaşmalarını genişletmeyi amaçladığını belirtti.

Dünya
6 Haziran 2023 Salı

Blinken’ın duyurusu, Biden yönetiminin İsrail ile Suudi Arabistan arasında diplomatik bir anlaşmaya aracılık etmeye başlamasıyla geldi.

Dışişleri Bakanı yaptığı konuşmada, "ABD'nin İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki normalleşme yaşanmasını istiyor. İsrail'in entegrasyonu, bölgenin daha istikrarlı ve güvenli olmasına katkıda bulunuyor. Bu yüzden Başkan Biden bunu Ortadoğu politikasının temel taşı haline getirdi. Yakında hükümetler, özel sektör ve sivil toplum örgütleri ile daha barışçıl bir bölge için çalışacağız" dedi.

Suudi Arabistan, normalleşme karşılığında ABD'den birkaç büyük taviz istiyor. Üst düzey bir ABD yetkilisi mayıs ayında Times of Israel'e verdiği demeçte, Riyad’ın Biden yönetimine İsrail ile yapılacak herhangi bir anlaşmanın Filistinliler için önemli bir jest içermesi gerektiğini belirtti.

Blinken, İsrail ve Filistin arasında iki devletli çözümü tehlikeye atabilecek faaliyetlere uzak durmak devam edeceklerine söz verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün