İran bağlantılı Telegram hesabı: ´´İsrailli LGBT üyelerini öldüreceğiz´´

İran İslam Devrim Muhafızları´na (IRGC) bağlı bir grup olan ´İslam Dünyası Direnişi´ Telegram kanalı cumartesi günü yaptığı açıklamada, Kudüs´teki yıllık LGBT geçit törenine yanıt olarak İsrailli LGBT topluluğu üyelerini öldürmek istediğini duyurdu.

Dünya
6 Haziran 2023 Salı

IRGC'ye bağlı grup Telegram’dan yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal altındaki kutsal Kudüs şehrinde eşcinseller yürüyor. Bu pislikleri öldürdükten sonra, dünyayı kirletmemek için onları yere nereye gömmeliyiz?”ifadelerini kullandı.

Perşembe günkü Kudüs LGBT yürüyüşüne 30 bin kişi katılmıştı.

IRGC kontrolündeki İslam Dünyası Direnişi hesabının 15.735 abonesi var ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.

2008 tarihli bir İngiliz WikiLeaks haberine göre, İran rejimi 1979 İslam Devrimi'nden bu yana 4 bin ila 6 bin eşcinseli idam etti.

Kudüs Strateji ve Güvenlik Enstitüsü'nden İran uzmanı Beni Sabti, ‘‘İran rejiminde homofobi çok yaygın. Tabii ki, Yahudilerden veya diğer azınlıklardan nefret ettikleri gibi eşcinsellerden de nefret ediyorlar. Bu onların politikalarının bir parçası. Saklamıyorlar bile’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün