İsrail´den çığır açan kanser tedavisinde %90´lık başarı

Kudüs´teki Hadassah Üniversitesi Tıp Merkezi, en sık görülen ikinci kanser ´multipl miyelom´un tedavisinde eşi görülmemiş bir başarı yakaladıklarını duyurdu.

Dünya
30 Mayıs 2023 Salı

Uzun süredir tedavi edilemez olduğu düşünülen hastalığa karşı yenilikçi tedavi, son yıllarda tıp merkezinin kemik iliği nakli ve immünoterapi bölümünde yapılan bir dizi deneyden sonra geliştirildi.

Tedavi, yaşam beklentisi birkaç yıl öncesine kadar sadece iki yıl olan hastalar için etkili ve çığır açan bir çözüm olan genetik mühendisliği teknolojisine dayanıyor. Onkologlar, kanseri yok etmek için hastanın kendi bağışıklık sistemini güçlendiren CAR-T veya Kimerik Antijen Reseptörü T Hücresi Tedavisi adı verilen bir genetik mühendisliği teknolojisi kullandılar. Tedavi edilen 74 hastanın %90'ından fazlasının iyileştiği açıklandı.

İmmünoterapi Bölüm Başkanı Prof. Polina Stepansky, ‘‘Yeni tedavimizin etkileyici sonuçları ışığında, insanların, mükemmel bir yaşam kalitesiyle yaşayacakları çok daha uzun yıllar var. İsrail'den ve dünyanın çeşitli yerlerinden 200'den fazla hastadan oluşan bir bekleme listemiz var. Tedavinin üretiminin ve kendisinin karmaşıklığı nedeniyle, halen deney olarak yürütülmekte olan tedaviyi haftada sadece bir hasta alabiliyor” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün