İran´dan İsrail´i vurabilecek menzilli yeni füze

İran, Hayber (Hürremşehr-4) adı verilen orta menzilli balistik füzesini Tahran´da üst düzey askeri yetkililerin katılımıyla düzenlenen programla tanıttı.

Dünya
25 Mayıs 2023 Perşembe

1500 kilogram savaş başlığı taşıyabilen sıvı yakıtlı balistik füze Hayber, İran devlet televizyonunda canlı yayınla tanıtıldı. Füzenin fırlatıldığı ve ardından bir hedefi vurduğu görüntülere de yer verildi. 2 bin kilometrelik menzile sahip füze, İsrail’in belli bölgelerini vurabilir.

Füzenin adı, Hz.Muhammed'in ordusunun binlerce Yahudiyi mağlup ettiği savaşla tanınan Suudi Arabistan’daki antik Haybar kasabasına atıfta bulunuyor.

Törende hazır bulunan Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, füzenin tahrip gücünün çok yüksek olduğunu ve çeşitli savaş başlıkları taşıma kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Füzenin duyurulması, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin İran'ın nükleer programı nedeniyle olası bir savaş uyarısından günler sonra geldi.

Reuters’ın haberine göre Aştiyani, ‘‘İran düşmanlarına mesajımız, ülkemizi ve başarılarını savunacağızdır. Dostlarımıza mesajımız ise, bölgesel istikrara yardım etmek istediğimizdir” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün