İsrailli yetkililer önemli gündemle Washington´a gidiyor

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer´in İran´ın nükleer programı ve İsrail-Suudi Arabistan normalleşme anlaşması hakkında görüşmek üzere önümüzdeki hafta Washington´a gideceği açıklandı.

Dünya
25 Mayıs 2023 Perşembe

İsrailli ve ABD’li yetkililer Axios haber sitesine verdiği demeçte, Hanegbi ve Dermer’in ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüşmek üzere önümüzdeki hafta Washington'a gitmesini bekleniyor.

Hanegbi ve Dermer’in ABD’li yetkilerle yapacağı toplantının, Biden’ın Netanyahu’yu Beyaz Saray’da görüşmeye davet edip etmeyeceğini belirleyeceği ifade edildi.

İsrailli ve ABD’li yetkililerin gündeminde İran nükleer programı ve İsrail hükümetinin Suudi Arabistan ile barış anlaşmasına varmaya yönelik devam eden çabaları olduğu belirtildi.

ABD medyası geçen hafta Biden'ın gündeminde Riyad ile Kudüs arasında bir normalleşme anlaşması yapılması olduğunu belirtmişti. 

Biden’ın gündeminde ayrıca, İsrail’in Filistin Yönetimi ile diplomatik müzakerelere yeniden başlaması ve yargı reformunun rafa kaldırılmasının yer aldığı açıklandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün