Polonya´dan Noa Kirel´in Soykırım sözlerine tepki

Dünya
24 Mayıs 2023 Çarşamba

2023 Eurovision Yarışmasında İsrail’i temsil eden pop müzik şarkıcısı Noa Kirel, Polonya’nın kendisine 12 puan vermesini, ailesinin Soykırım sırasında ülkede öldürülmesinin ardından bir ‘zafer’ olarak nitelendirmişti.

Ancak, Noa Kirel’in yarışmada üçüncü olmasının ardından verdiği röportajda söylediği ve soykırım ile yarışmada gösterdiği performansı ilişkilendiren sözleri tepkilere neden oldu.

İsrailli haber sitesi Ynet’te yayınlanan röportajında Kirel, Eurovision deneyimini etraflıca paylaşmış ve yarışmada kazandığı başarıdan bahsetmişti.

Yarışmanın Polonya jürisinden, verilebilecek en yüksek puan olan 12 puanı almasını yorumlayan genç popçu, asıl zaferinin yarışmada aldığı derece değil, İsrail’i tanıtmak, bir iz bırakmak ve ülkesini gururlandırmak olduğunu söyledi. Kirel ayrıca ailesinin neredeyse tamamının Polonya’da Soykırım sırasında hayatlarını kaybetmelerinin ardından kazandığı bu başarının, elde ettiği elde ettiği en büyük zafer olduğunu da belirtmişti.

Şarkıcının sözlerine tepki veren Polonya meclisinden Milletvekili Anna Maria Żukowska, Polonya’da bulunan İsrail Konsolosluğu’nu hedef aldığı Twitter mesajında, “Bu söylem İsrail’deki Soykırım eğitiminin seviyesini yansıtmakta mıdır? İsrailli gençler, Soykırım’a Polonya’nın sebep olduğuna mı inanıyor? O kadar ki, genç bir İsrail vatandaşı, on yıllar sonra, ahlaki bir zafer kazandığını sanıyor, öyle mi?” diye yazdı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün