Kitaplar dünyasından

Çocuk-Aile
3 Mayıs 2023 Çarşamba

21. yüzyılın Z kuşağı çocukları, kariyer bilinci ve yaşam vizyonu konusu ile yakından ilgililer. Onlara gelecekleri ile ilgili ön izlemeler gösterebilecek, yeni nesil kitaplara ilgi gösteriyorlar.

Doğar doğmaz teknolojiyle tanışan minik dijital yerliler kitap seçerken en az yetişkinler kadar dikkatli ve titiz davranıyor. Geleceğin mesleklerini merak ediyorlar. Hayal dünyalarında geleceği şekillendiriyorlar. Robotlar, yapay zekâ ve türevleri en ilgilerini çeken konular arasında. Kariyer planları yapmaya başlayan dijital çağın çocukları, gelenekselden çok hayal güçlerini besleyecek, geleceği anlamalarını ve kendilerine gelecekte hayal edebilecekleri türden kitapları seviyorlar.

Yeni çıkan çocuk kitaplarını incelerken Martı Yayınlarından çıkan 21. Yüzyıl seti bu anlamda ilgimizi çekti. 14 kitaptan oluşan setteki her kitapta geleceğin mesleği ve bir disiplin ele alınıyor. Güzel bir serüven eşliğinde çocuklara geleceğin mesleklerini tanıtıyor, kariyer ve yaşam vizyonu becerilerini geliştirirken aynı zamanda çevreyi doğayı koruma bilinci kazanımları, değerler eğitimi veriliyor.

Bu kitaplardan, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Kodak’ın kaleme aldığı Açıkgözler İstilacı Türlere Karşı adlı kitapta çocuklar, lüfer balıklarının eğlenceli maceraları ile birlikte Deniz Bilimleri ve Ekoloji ile tanışıyor, daha güzel bir dünya için bilinç kazanıyor ve deniz ekosistemini kavrıyor. Serinin başka bir kitabı olan, Psikolog İlknur Aksu’nun ele aldığı Arı Mili ile Çiçek Terapisi’nde ise çocuklar psikoloji ile tanışıyor. Gerektiğinde terapi almanın yararlarının farkındalığını kazanıyor. Psikolog olmanın anlamını öğreniyor. Bu arada arıların baldan tatlı dünyasında sürpriz maceralar yaşanıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün