İsrail´in 75. Bağımsızlık Günü´nde Genelkurmay Başkanı´ndan birlik ve beraberlik mesajı

İsrail´in İbrani takvimine göre bu yıl 26 Nisan´da kutladığı 75. Bağımsızlık Günü (Yom Atzmaut) çeşitli etkinliklerle geçti.

Dünya
27 Nisan 2023 Perşembe

Bağımsızlık günü kutlamaları, çarşamba sabahı askeri jetler ve saldırı helikopterlerinin ülke genelinde yaptığı akrobasi gösterisiyle başladı.

Doğa ve Parklar Kurumu, İsraillilerin kutlama yapmak için parkları kapasitesinin üstünde doldurduğunu açıkladı.

Kudüs’teki İsrail Devlet Başkanlığı ofisinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen törende Devlet Başkanı Isaac Herzog ve İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi 120 seçkin askere ev sahipliği yaptı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail Tel Aviv Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar da etkinlikte yer aldı.

Genelkurmay Başkanı Halevi resmi açılış töreninde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Halevi, ‘‘IDF, İsrail vatandaşlarının en geniş ortak paydasıdır. Hizmet eden herkes halkını, ülkesini ve vatanını sever’’ dedi.

Halevi ayrıca devletin kuruluşundaki iki önemli liderden alıntı yaptı: İsrail’in ilk Devlet Başkanı David Ben Gurion ve Revizyonist Siyonist lider Ze'ev Jabotinsky.

Halevi, ‘‘Jabotinsky ve Ben Gurion ideolojik rakiplerdi. Fakat bir konuda anlaştılar. İsrail topraklarını koruyan Yahudi bir güç (IDF). Bu güç devletimizin varlığı için şarttı. Gücümüz birliğimizdedir. Düşmanlarımız, 75. yılımızda, İsrail'in eski İsrail krallıklarının yıl sayısını geçip geçmeyeceğini sorguluyor. Siz sevgili seçkin askerlere bakıyorum ve cevabı görebiliyorum.  Ruhunuz, kaliteniz ve istekliliğiniz, İran'dan ve Filistin terörizminden gelen her türlü tehdidi yenecektir” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün