Sefarad Lezzetlerine Yolculuk

Elda SASUN Toplum
19 Nisan 2023 Çarşamba

16 Nisan Pazar günü 500.Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, Türkiye’deki İspanya Büyükelçiliği, Cervantes Enstitüsü ve Red de Juderias de Espana iş birliğiyle Sefaradlardan gelen mutfak kültürünü araştırma, tanıtma ve koruma çalışmaları kapsamında “Sefarad Lezzetleri ve Aromaları’’ Sergisine ev sahipliği yaptı.

1492 tarihine uzanan bir yolculukla; Sefarad Yahudilerinin göç ettikleri topraklara taşıdıkları gastronomi kültürü, panolarla sergide yer aldı. Sefarad mutfağı ve tarihini anlatan bu sergi adını İspanyol şef, yazar ve yemek fotoğrafçısı olan Javier Zafra‘nın yazdığı “Savores de Sefarad” kitabından aldı.

Cervantes Müdürü Fernando Vara de Rey, Juderias de Espana ’dan Marta Puig Quixal, 500.Yıl Vakfı Başkanı Silvyo Ovadya ve Müzee Müdürü Nisya İşman  Allovi‘nin açılış konuşmalarından sonra Şef Zafra kitabını ve panolarda sergilenen yemeklerini misafirlere tanıttı.

Oldukça fazla bir katılımcı sayısıyla gerçekleşen sergi, İspanya şampanyası, taramalı sandviç ve Sefarad mutfağının vazgeçilmez borekitas sunumu ile neşeli bir ortamda son buldu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün