Futbolda dostluk

İsrail´de birlikte yaşamın örneği olarak kurulan, hem Yahudi hem de Müslüman kurucu ve futbolculardan oluşan tek futbol takımı Hapoel Abu-Gosh Mevaseret Zion, geçtiğimiz hafta dostluk ziyareti için İstanbul´daydı.

Elda SASUN Toplum
15 Mart 2023 Çarşamba

Birlikte yaşamanın sıra dışı örneği ve spor

Geçtiğimiz pazar günü İsrailli Müslüman ve Yahudilerden oluşan takımın futbolcuları, İsrail’in eski Ankara Büyükelçisi ve takımın kurucu Dr. Alon Liel ile birlikte İstanbul’daydı.

Takımı bizlere tanıtmasını rica ettiğimde Liel, “Hepimiz Kudüslüyüz ve bu grup fikri başta çok iyi karşılanmadı. Abu Gosh aileleri muhafazakâr kişilerdir. Fakat zamanla oyuncular arasında harika bir uyum oldu. Bugün 27 kişiden oluşan bir takımız. Hatta bir stadyumumuz bile var. Amatörce olsa da birçok ülkede oynadık. İsrail’de bulunan Yılmazlar İnşaat 18 yıldır birçok yönde bize sponsorluk yapmakta. Yılmazlar bu kez Türkiye’de maç yapmamızı önerdi; böylece amatör gruplarla oynamak için geldik” diye bilgi verdi.

Pazartesi akşamı Purim için hep beraber Şişli Beth Israel Sinagogunda akşam duasına gittik ve Hahambaşı'mız Rav Haleva’nın da iştirak ettiği Megilat Ester’i dinledik. Çarşamba günü Gaziosmanpaşa takımı Beşyüzevler SK ile gerçekleşen maçtan sonra İsrail’e dönen bu sıra dışı gruba daha nice uzun faaliyet yılları ve başarılar diliyorum.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün