Ulusal Güvenlik eski Başkanından İsrail´e uyarı: ´´İran´la savaşmaya hazır olun´´

İsrail Ulusal Güvenlik eski Başkanı Yaakov Amidror perşembe günü yaptığı açıklamada, İran´la savaşın giderek daha muhtemel olduğunu ve İsrail´in ABD yardımı olmadan savaşa hazır olması gerektiğini açıkladı.

Dünya
13 Nisan 2023 Perşembe

2011-2013 yıllarında Başbakan Binyamin Netanyahu yönetiminde Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı olarak görev yapan Amidror, Radio 103 FM ile yaptığı röportajda, ‘‘ABD’nin yardımı olmadan bile İran'a saldırmamız gereken bir noktaya geldik. Amerika, eski Amerika değil. İran bunu görüyor. ABD'nin Ortadoğu'dan çok daha büyük sorunları var. İran kendinden daha emin. Arap devletleriyle bir dizi anlaşma imzalamayı başardı. Dünya farklı görünmeye başlıyor” dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Askeri İstihbaratı da çarşamba günü İsrailli liderlere yakın zamanda savaş çıkması ihtimalinin muhtemel olduğunu belirtti.

IDF istihbarat değerlendirmelerinde, Ramazan sona erdiğinde İsrail’deki gerginliğin devam etmesinin beklendiğini, ayrıca İsrail'in Hamas'ın Hizbullah’ın ve İran’ın saldırılarına misilleme yapmak için şimdilik beklemesi gerektiğini ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün