Basketbol Şampiyonlar Ligi maçında İsraillilere taş ve havai fişekle saldırı

Yunanistan´da çarşamba günü Hapoel Jerusalem ile AEK Atina arasında oynanan basketbol maçı, yerel taraftarların İsrail bayrağını yakması, havai fişek fırlatması ve İsrailli taraftarlara taş atmasıyla kaosa sürüklendi.

Dünya
13 Nisan 2023 Perşembe

Hapoel Jerusalem takımında bir yetkili Channel 12’ye verdiği demeçte, olay sırasında bazı taraftarların hafif yaralandığını belirtti. Havai fişekler nedeniyle oyun kısa bir süre duraklatıldı ve polis taraftarların salondan çıkmasına izin vermedi.

Yetkili isimlerden Tal Hakim, "Maç başladıktan 15 dakika sonra Atina taraftarları üzerimize tuğla ve taş atmaya başladı. Bazı arkadaşlarımız yaralandı. Bundan 15 dakika sonra ise bize havai fişek fırlatmaya başladılar ve birinin kıyafetlerini yaktılar. Takımımız bu olayları görmezden gelmeyecek ve Uluslararası Basketbol Federasyonu’na (FİBA) şikâyette bulunacağız" dedi.

İsrailli taraftarlar, polislerin saldırganları tutuklamak için hiçbir çaba göstermediğini ifade etti.

Maç sırasında kaydedilen görüntülerde, İsrail ile Filistinliler arasındaki anlaşmazlığa atıfta bulunan “Filistin'in başkenti Kudüs'tür” yazılı pankartlar da yer aldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün