Netayahu: ´´İsrail´in güvenliği için yapılan her şey hakkında ayrıntı veremem´´

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu cumartesi günü İsrail´deki son terör saldırıları ve ulusal güvenlik meseleleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce yargı reformu konusundaki anlaşmazlığı sebebiyle kovulan Savunma Bakanı Yoav Gallant´ın görevde kalacağını açıklandı.

Dünya
11 Nisan 2023 Salı

Netanyahu basın toplantısında yaptığı açıklamada, ‘‘Önceki hükümet zamanında terör saldırılarının sayısı ikiye katlanmış ve gaz alanlarımız, karşılığında hiçbir şey alınmadan düşmana teslim edilmişti. İsrail, daha önceki başbakanlık dönemlerimde ise, 10 yıllık bir sürede tarihinin en az sayıda terör saldırısını yaşamıştı. Aceleci davranmıyorum. Kararlı hareket ediyorum ve her şeyden önce sorumlu davranıyorum. Düşmanlarımızı yeneceğiz. Bunu geçmişte yaptık ve yine yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

26 Mart’ta tartışmalı yargı reformuna karşı çıkan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldığını duyurmasının ardından geri adım atan Netanyahu, Gallant'ın görevine devam edeceğini açıkladı. Netanyahu, söz konusu kararı protestolar nedeniyle almadığını ifade ederek, İsrail'in güvenliği için yapılan her şey hakkında ayrıntı veremeyeceğini belirtti.

Netanyahu, kendisine ve partisine verilen desteğin büyük ölçüde düştüğünü öne süren anketlere rağmen hükümetin dört yıl boyunca iktidarda kalacağını da sözlerine ekledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün