İsrail Savunma Kuvvetleri Lübnan´a karşı saldırı başlattı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), cuma günü erken saatlerde, Güney Lübnan´daki Filistin mülteci kampları ve Hamas hedefleri bulunan Tire şehrine saldırı başlattı.

Dünya
7 Nisan 2023 Cuma

Lübnan kaynakları, füze saldırısında en az altı binanın vurulduğunu, ancak herhangi bir yaralanma yaşanmadığını açıkladı. IDF Hamas hedeflerini vurduğunu belirtti.

BM Geçici Barış Gücü (UNIFIL) yetkilileri, "Cuma sabah erken saatlerde IDF, bize perşembe günü Lübnan’dan gelen roket saldırılarına karşı saldırı başlatacaklarını bildirdi’’ dedi.

IDF yaptığı açıklamada, ‘‘Saldırılar, Hamas'ın son günlerdeki eylemlerine yanıtımız. İsrail'e yönelik güvenlik ihlallerinden Hamas terör örgütü sorumlu ve bunun bedelini ödeyecek’’ ifadelerini kullandı.

Netanyahu yaptığı açıklamada, Düşmanlarımızın bizi yanlış değerlendirmemesi gerektiğini açıkça belirtiyorum. Yargı reformu tartışmaları nedeniyle İsrail'deki iç çekişme, gerektiğinde ve nerede olursa olsun düşmanlara karşı harekete geçmemizi engellemeyecek. Tapınak Dağı'ndaki statükoyu da değiştirmeye niyetimiz yok. Durumu sakinleştirmeye çağırıyoruz ve orada şiddet kullanan aşırılık yanlılarına karşı güçlü adımlar atacağız" dedi.

UNIFIL Twitter’da yaptığı paylaşımda bölgedeki tehlikenin ciddi şekilde arttığını ancak her iki tarafın da savaş aramadığını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün