ABD: ´´İsrail kendini savunma hakkına sahip´´

ABD perşembe akşamı yaptığı açıklamada, İsrail´in Lübnan ve Gazze´den gelen roket saldırılarından sonra kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirtti. BM Geçici Barış Gücü (UNIFIL) ise gerginliği azaltma çağrısı yaptı.

Dünya
7 Nisan 2023 Cuma

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel gazetecilere verdiği demeçte, ‘‘Lübnan ve Gazze'den roket fırlatılmasını kınıyoruz. İsrail'in her türlü saldırganlığa karşı kendini savunma hakkını meşru olarak kabul ediyoruz” dedi.

Almanya da Gazze ve Lübnan'dan gelen roket saldırılarını şiddetle kınadığını belirterek, derhal durdurmaları gerektiğini dile getirdi.

Lübnan-İsrail sınırında görev yapan UNIFIL’in taraflarla irtibatta olduğunu belirten BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, "Lübnan'dan İsrail'e birçok roket atıldı. Bunu kınıyoruz. Tüm taraflara itidal çağrısında bulunuyoruz. Barış gücüyle hareket etmeleri ve gerginliği artıracak tek taraflı hareketlerden kaçınmaları gerektiğini vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, ‘‘Hem Gazze hem de Lübnan'dan gelen roket ateşinin arkasında Hamas var. Ayrıca böyle bir saldırının, Lübnan'da kontrol sahibi olan Hizbullah’ın da onayı olmadan gerçekleştirilmesi pek mümkün değil’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün