Biden´dan Pesah mesajında antisemitizmle mücadele sözü

ABD Başkanı Joe Biden çarşamba günü yaptığı açıklamada, Amerika Yahudi Cemaatinin odak noktasındaki endişelerini açıkça kabul ederek antisemitizmle mücadele için ´kapsamlı´ bir strateji yayınlayacağını duyurdu.

Dünya
6 Nisan 2023 Perşembe

Üst düzey bir hükümet yetkilisi, Yahudi Telgraf Ajansı'na verdiği demeçte, Biden'ın binden fazla kişiyle istişareleri takip edeceği stratejisini Roş Aşana’dan önce açıklayacağını belirtti.

Biden çarşamba günü, CNN'in web sitesinde yayınlanan ve Pesah Bayramı'na denk gelen bir köşe yazısında, ‘‘FBI'a göre, 2021'de Amerika'daki dini nefret suçlarının yarısından fazlası Yahudileri hedef aldı ve İftira ve İnkarla Mücadele Birliği (ADL) benzer şekilde, 2022'de Amerika'daki antisemit olayların, 40 yılı aşkın bir süre önce olayları izlemeye başladığından bu yana kaydedilen en yüksek seviyelerine ulaştığını tespit etti. Sinagoglara terör saldırıları, Yahudi işyerlerinin pencerelerinden atılan tuğlalar, Yahudi evlerinin ön bahçelerine antisemit broşürler bırakılması, Arabalara ve mezarlıklara bırakılan gamalı haçlar, antisemit duvar yazıları ve okullarda eylemler. Bunların hepsini toplumumuzda görüyoruz. Amerika Yahudi Cemaatinin, bu olaylar konusundaki korkunuzu, incinmenizi ve endişenizi gördüğümü bilmenizi isterim. Yahudi halkının güvenliğini sağlayacağımdan emin olun. Sizin yanınızdayım. Amerika yanınızda. Başkanlığım döneminde antisemitizmi her fırsatta kınamaya devam edeceğim. Nefrete karşı durmamak suç ortaklığıdır’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün