Futbol liderleri sporda antisemitizmin yükselişini kınadı

Uluslararası futbol kulüplerinden liderler, spordaki antisemitizmi tartışmak ve dünya çapında futbol taraftarlarının karıştığı antisemit olayları kınamak için çarşamba günü BM İnsan Hakları Konseyi´nin oturum aralarında toplandı.

Dünya
31 Mart 2023 Cuma

‘Sporda ve Spor Yoluyla Antisemitizmle Mücadele’ adlı etkinliğe Dünya Yahudi Kongresi (WJC) ev sahipliği yaptı. Almanya’dan Borussia Dortmund, Yunanistan'dan Aris Thessaloniki, İngiltere'den Chelsea ve Hollanda’dan Feyenoord temsilcileri etkinliğe katıldı.

Aris Thessaloniki Kulübü Başkanı Irini Karipidis, "Spor, barışı, hoşgörüyü ve insan hakları eğitimini teşvik etmenin bir aracı olabilir. Her türlü ayrımcılık ve nefretle mücadele etmek için bir topluluk olarak, bir takım olarak birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Spor, sosyal değişimi teşvik etmede rol oynayabilir’’ dedi.

1940 yılında bir grup Hristiyan ve Yahudi tarafından kurulan Aris, antisemitizmle mücadeleyi teşvik etmek için Aralık 2022'de İsrail takımı Maccabi Hayfa ile bir maç yapmış ve gelirini Selanik'teki Holokost Müzesi bağışlamıştı.

Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor ise, ‘‘Benzersiz bir güce sahip olduğumuza inanıyorum. İlham verebilir, eğitebilir ve motive edebiliriz. Spor, insanları ve toplulukları bir araya getirir. Kulüplerin kendi toplumlarında bir sorumluluğu vardır ve bu bizim son derece ciddiye aldığımız bir sorumluluktur’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün