Binlerce kişiden Tel Aviv´de yargı reformunu destekleyici protesto

Perşembe günü Tel Aviv´de İsrail ve Likud Partisi bayraklarını sallayan yaklaşık 20 bin protestocu, hükümetin yargı reformu planlarını desteklemek için eylem yaptı.

Dünya
31 Mart 2023 Cuma

Sağcı İm Tirtzu örgütü, Yüksek Mahkemenin kısıtlamalarından kurtulmak amacıyla halkın yargı reformunu desteklediklerini açıkladı. Bazı bakanlar da destekçilerini etkinliğe katılmaya çağırdı.

Tel Aviv mitingindeki birçok protestocu, Tel Aviv Müzesi'nden Kaplan Caddesi'ne yürürken ‘Ben ikinci sınıf bir vatandaşım’ ve ‘Seçimi çalıyorlar’ şeklinde pankartlar taşıdı.

Tel Avivli 33 yaşındaki Uri, Times of Israel’e verdiği demeçte, ’Ben ikinci sınıf bir vatandaşım’ sloganını yazdığını çünkü oylarının solcu bir mahkeme tarafından engellendiğini dile getirdi.

Tel Aviv'in Ayalon Otoyoluna yürüyen bazı göstericiler trafiği engelledi. Olay yerinde çok sayıda polisin bulunduğunu açıklandı. 10 kişi gözaltına alındı.

Reform yanlısı göstericilerin geçen haftaki protestolarında yaptıkları gibi, onlarca gazeteciyi taciz edip kovaladıkları görüntülendi. Bazı protestocular ise, reformla ilgili endişelerini dile getiren ABD Başkanı Joe Biden'i aşağılayan bir pankart açtılar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün