Alonso, Suudi Arabistan GP´de 100. kez podyumda

Spor
22 Mart 2023 Çarşamba

2023 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın ikinci yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix'sini Red Bull pilotu Sergio Perez kazandı. Max Verstappen, 15. sıradan başladığı yarışı 2. sırada noktalamayı başardı. Fernando Alonso üçüncülüğü cezayla kaybetmesine rağmen itirazın ardından podyuma döndü.

2023 Suudi Arabistan Grand Prix'sine ikinci sıradan başlayan ve ilk turda Sergio Perez'i geçerek liderliğe yükselen Alonso, starttaki yerinde düzgün durmadığı gerekçesiyle beş saniye zaman cezası almıştı.

Alonso, güvenlik aracıyla bu cezayı yarıştaki tek pitinde çektiğini düşündü ancak evdeki hesaplar çarşıya uymadı. Öyle ki Alonso'nun pitinde beş saniyeden önce işlem yapıldığı, bu yüzden cezanın doğru çekilmediği gerekçesiyle 10 saniye zaman cezası verildi.

Ceza sonrası Fernando Alonso'dan üçüncülük kupası geri alındı ve Mercedes pilotu Russell'a gitti. Ancak daha sonra Fernando Alonso'ya verilen 10 saniyelik zaman cezası iptal edildi. Aston Martin pilotu böylece üçüncülük kupasını geri almış oldu.

Cidde'de Formula 1 kariyerinin 100 numaralı podyumunu elde eden Aston Martin'in İspanyol pilotu için unutulmaz bir yarış geride kaldı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün