HDP´li vekilden Eğitim Bakanına Nazi selamıyla ilgili soru önergesi

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) ile Ulus Özel Musevi Lisesi (UÖML) arasında oynanan liseler arası futbol maçında Musevi Lisesi öğrencilerine karşı Nazi selamı verilmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer´in cevaplaması için soru önergesi verdi.

Toplum
17 Mart 2023 Cuma

Ali Kenanoğlu, yaşanan olaya ilişkin bakanlık tarafından inceleme başlatılıp başlatılmadığı, olayda eğitimcilerin payının olup olmadığı ve bu tarz nefret suçlarının yaygınlaşmaması adına genç nesiller için farkındalık çalışmalarının çoğaltılması yönünde bir çalışmanın yapılıp yapılmadığı soruldu. 

Ali Kenanoğlu’nun soru önergesi şu şekilde:

1. Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncularının, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı gol sevinçlerini Nazi selamı vererek kutlamaları iddialarına ilişkin olarak Bakanlık olarak bir inceleme başlatılmış mıdır?

2. Lise öğrencilerinin Nazi selamı verecek kadar nefret suçu işlenmesinde eğitimcilerin payının olup olmadığı ile ilgili ayrı bir soruşturma yürütülecek midir?

3. Yaşanan bu utanç verici olay nedeniyle, başka inanç ve kimliklere karşı ayrımcılık, düşmanlık ve nefret suçlarının yaygınlaşmaması ve genç nesillerin bilgilendirilmesi için farkındalık eğitimlerine daha fazla yer verilmesi yönünde bir çalışma yapılacak mıdır?

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün