İsrailli yazarlardan, Almanya ve İngiltere´ye "Netanyahu´yu kabul etmeyin" çağrısı

Aralarında Barış Ödülü sahibi David Grossman´ın da yer aldığı İsrailli bin kadar yazar ve akademisyen, Almanya ve İngiltere´den, ülkelerini ziyarete hazırlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´yu kabul etmemelerini istedi.

Dünya
14 Mart 2023 Salı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) göre, önde gelen İsrailli yaklaşık bin ismin imzasının yer aldığı dilekçe, İsrail'deki Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine iletildi.

Yazar ve akademisyenler dilekçede, İsrail'in gelişen bir demokrasiden otoriter bir yönetime doğru tehlikeli bir dönüşüm aşamasında olduğunu ifade etti. İmza sahipleri, yeni dönemlerdeki yasal uygulamaların, vatandaşların haklarının ciddi şekilde ihlal edilmesine, yazar ve sanatçıların özgürlüklerinin ortadan kaldırılmasına yol açabileceği konusunda da uyardı.

Ayrıca İsrail’de 2 aydan fazladır devam eden protestolara katılan göstericiler, Netanyahu'nun Almanya yolculuğu için Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanına ulaşımının engellenmesi çağrısında bulundu. Başbakan Netanyahu'nun 15 Mart Çarşamba günü Berlin'e gitmesi, oradan da İngiltere'ye geçmesi bekleniyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün