Netanyahu: ´´Hiçbir şey bizi İsrail´i savunmaktan alıkoyamaz´´

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran´ın nükleer tesislerine yönelik askeri bir saldırının ´hukuka aykırı´ olduğunu belirten Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi´ye tepki gösterdi.

Dünya
6 Mart 2023 Pazartesi

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, haftalık kabine toplantısında Grossi'nin İran ziyaretindeki açıklamalarına değindi.

Netanyahu, "Rafael Grossi yakın zamanda Tahran'da İsrail'in İran nükleer tesislerine saldırmasının hukuka aykırı olduğunu açıkladı. Grossi, değerli bir beyefendi ama değersiz bir şey söyledi. Hangi hukuka aykırı? Yok olmamızı açıkça isteyen İran'ın, bizi katledecek yıkıcı silahları savunmasına izin mi verilecek? Bizim kendimizi savunmamıza izin var mı? Kendimizi savunduğumuz ve savunacağımız açıktır. Hiçbir şey bizi ülkemizi savunmaktan ve düşmanlarımızın İsrail Devletini ortadan kaldırmalarını engellemekten alıkoyamaz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, bu hafta kutlanılan Purim Bayramına dikkat çekti. Kraliçe Ester zamanındaki kötü adam Aman'ın çabalarına atıfta bulunan Netanyahu, “2.500 yıl önce İran'da Yahudileri yok etmek isteyen bir zalim vardı. O zaman başarılı olamadılar, bugün de başarılı olamayacaklar’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün