Binyamin Netanyahu´nun eşi protestolar sırasında kuaförde mahsur kaldı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´nun eşi Sara Netanyahu, hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemelerine karşı gerçekleştirilen protestolar sırasında mahsur kaldığı kuaförden polisin yardımıyla çıktı.

Dünya
2 Mart 2023 Perşembe

Çarşamba günü erken saatlerde protestocular ile polis arasında Tel Aviv’de çatışmalar yaşandı. Göstericiler, Sara Netanyahu'nun saçını kestirmek için Tel Aviv’de olduğunu öğrenince Kikar HaMedina Plaza'ya gittiler.

Kuaförün önünde toplanan yüzlerce kişi, dev İsrail bayrağı açtı ve sloganlar attı. Göstericiler, ‘‘Ülke yanıyor ve Sara saçlarını kestiriyor" diye bağırdılar. Polis protestocuları uzak tutmak için olay yerine çağrıldı ve Sara Netanyahu tahliye edilmek için saatlerce bekledi.

Başbakan Netanyahu, eşi henüz kuafördeyken sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Anarşistler Yair Lapid'in liderliğinde kırmızı çizgileri aşmaya devam ediyor. Şu anda karım Sara'yı tehdit ve taciz ediyorlar. Lapid ve muhalefete bunu derhal durdurmaları ve bu emsalsiz utanç verici durumu sonlandırmaları çağrısı yapıyorum" ifadesini kullandı.

Lapid ve Savunma eski Bakanı Benny Gantz, protestoculara Sara Netanyahu'nun kuaförden ayrılmasına müsaade etmesi çağrısı yaptı.

Protestocular, hükümetin yargı reformuna karşı gün boyunca Tel Aviv'de ve ülkenin diğer şehirlerinde toplanıp yürüdüler. Göstericiler, Tel Aviv, Kudüs, Nahariya, Pardes Hanna-Karkur ve Zichron Ya'akov’da gece boyunca protestolara devam ettiler.

Polis, Tel Aviv'de Ayalon Karayolunu kapatmaya çalışan göstericilere TOMA ve ses bombasıyla müdahale etti. Bu tür araçlar yaklaşık iki aydır düzenli olarak yapılan gösterilerde ilk kez kullanıldı.

Yetkililer, gösterilerde 11 kişinin yaralandığını ve 50 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün