´İllüzyon Ekonomisi´ raflarda yerini aldı

Ekonomi sayfamızın değerli yazarlarından Prof.Dr. Burak Arzova´nın yeni kitabı ´İllüzyon Ekonomisi´ kitapçılarda yerini aldı.

Nur Şaul BARAKAS Ekonomi
1 Mart 2023 Çarşamba

Prof.Dr. Arzova bu kitabında, ülkemizde bir gelecek göremediği için umutsuzluğa kapılan ve başka bir ülkede yaşamak isteyen gençlerin sayısının özellikle son birkaç yıldır giderek arttığından yola çıkıyor. Fakat yine özellikle son birkaç yıldır ekonomimizde hiçbir aksaklık yokmuş ve her şey bir plan dâhilindeymiş gibi bir görüntü çizildiğini ele alıyor. Peki, bir yıl içinde 200’den fazla ekonomik düzenleme yapılmışken bu modele başarılı demek mümkün mü? Yaratılan bu illüzyonun içinde gerçeği nasıl görebiliriz?

Prof. Dr. Burak Arzova yeni kitabı İllüzyon Ekonomisi ile içinde yaşadığımız büyük ekonomik kriz ortamının panoramasını sunuyor. Bizlere başarı olarak sunulmaya çalışılan yanlış politikalara işaret ederken çözümü nerede aramamız gerektiğini de açıklayarak umutsuzluğa kapılmamaya teşvik ediyor.

Prof.Dr. S. Burak ARZOVA

1970 tarihinde İstanbul’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini Saint-Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. 1990’da girdiği Marmara Üniversitesi’nden 1994 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı’ndan mezun oldu.

1994 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı akademik hayatında, 2000 yılında doktor, 2001 yılında yardımcı doçent, 2004 yılında ise doçent unvanlarını aldı. 2009 yılında profesör olarak atanan Dr. Arzova, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim üyesidir. 
Dr. S.Burak ARZOVA, TV’de salı akşamları ve perşembe sabahları ekonomi yorumculuğu yapmakta.
S.Burak Arzova, 2019-2020 akademik yılında ABD New York şehrinde, Long Island Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak görev aldı.
İyi derecede Fransızca, İngilizce ve başlangıç düzeyinde Yunanca biliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün