Herzog: ´´Yargı reformu konusunda müzakereler için hala zaman var´´

İsrailli bazı politikacılar ve tanınmış kişiler salı sabahı, koalisyonun tartışmalı yargı reformunun ilk okumasının onaylanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya
21 Şubat 2023 Salı

İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Yediot Ahronot Gazetesinin konferansında verdiği bir röportajda, ‘‘Yargı reformu tasarısının onaylanmasıyla hayal kırıklığına uğradım ilk okumadan önce taraflara müzakerelere girme çağrısında bulunmuştum. Ancak diğer 2 okuma öncesinde hala zaman var. Bu oylamanın ardından müzakere etmeli ve anlaşmaya varmak için her türlü çabayı göstermeliyiz. Anlaşmazlık çözülebilir. Halkın çoğunluğu bir çözüm istiyor’’ ifadelerine yer verdi.

Herzog, hükümete hitaben yaptığı konuşmada ise, "Bu süreçte güven duygusu sağlayacak şekilde bir yol izlemeniz gerekir. Muhalefeti müzakerelere çekmenin bir yolunu bulun" dedi.

İşçi Partisi Lideri Merav Michaeli, artık müzakerelerin bir anlamı olmadığını savundu ve protestoların artması çağrısında bulundu. Michaeli, ‘‘Şu anda demokrasi için en tehlikeli şey, ülke tarihindeki en büyük ve en önemli protestonun duraklamasıdır" dedi.

Ra'am Partisi lideri Mansur Abbas ise müzakere zamanının geldiğini savundu.

Abbas, "Şimdi yapılması gereken, tüm muhalefet liderleri ve koalisyon liderleri arasında devlet başkanlığı konutunda derhal müzakerelere başlamak ve buna paralel olarak meclisteki yıkıcı ve dengesiz yasama sürecini önlemek için protestoları sokaklarda sürdürmektir" dedi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün