İsrail tarafından gönderilen yardım malzemeleri AFAD´a teslim edildi

İsrail´in Türkiye Büyükelçisi Irit Lillian deprem bölgesinde kullanılmak üzere İsrail´den gelen 60 ton insani yardım malzemesini Adana´da AFAD´a teslim etti.

Dünya
13 Şubat 2023 Pazartesi

Büyükelçi Irit Lillian, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak ve bölgede verilecek sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere İsrail Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kalkınma ve İş birliği Ajansı MASHAV tarafından İsrail Savunma Bakanlığı ve İsrail Sağlık Bakanlığı’nın da katkılarıyla hazırlanan 60 ton yardım malzemesini AFAD’a teslim etti.

Yardım malzemelerinde binlerce mont, uyku tulumu, yün çorap, yün bere ve eldiven, battaniye gibi deprem bölgesindeki zorlu hava şartlarından korunmayı sağlayacak acil yardım eşyaları bulunuyor. Malzemelerin teslimi AFAD’ın yetkili birimin temsilcilerinin yanı sıra depremden etkilenen Yüreğir ve Çukurova yerel yöneticilerinin de katılımı ile gerçekleşti.

İsrail Büyükelçisi Irit Lillian, “Hem İbranicede ve hem de Türkçede ortak olan bir deyiş var, dostluk zor zamanlarda anlaşılır. İsrail bu zor zamanlarda Türkiye’nin yanında ve gerekli olduğu sürece de ve gerekli olan her konuda yanında olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün