Popüler video oyunu Minecraft, Holokost´u sanal müze ile anacak

Aylık 140 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan Minecraft, 27 Ocak Uluslararası Holokost Anma Günü´nde açacağı sanal müze ile soykırımda hayatını kaybedenleri anacağını açıkladı.

Dünya
23 Ocak 2023 Pazartesi

Minecraft’ın "İsrail'i İnşa Et" adlı organizasyonunda, İsrail'in çeşitli simge yapılarını inşa etmek için sıkı bir şekilde çalışan 50 kişilik genç bir grubu bulunuyor.

Bernard Mordler adlı bir üniversite öğrencisi, projeyi hayata geçirmek için İsrail’i İnşa Et oyun grubunun başkanı Alex Gold ile birlikte çalışarak Yad Vaşem Holokost Müzesi’nin birebir kopyasını sanal ortamda oluşturdu.

Sanal müze, Herzliya tabanlı bir harita hizmeti olan Simplex'in yardımıyla hem Holokost'tan kurtulanların hem de kurbanların resimlerini, günlüklerini ve kişisel eşyalarını içeren bir deneyim sunacak.

Kudüs'ün Eski Şehri, Masada Ulusal Parkı, Tel Aviv'in Rabin Meydanı ve meclis binası oyunda halihazırda yer alıyor. Kudüs'teki Yad Vaşem Holokost Müzesi'nin ve Hayfa'daki Bahai Bahçeleri’nin dijital modellerinin ise 27 Ocak’ta oyunculara tanıtılacağı açıklandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün