90´dan fazla ülke İsrail´den Filistin Yönetimi´ne yönelik yaptırımları kaldırmasını istedi

Pazartesi günü 90´dan fazla ülke, Birleşmiş Milletler´de (BM) yapılan görüşmede İsrail´i Filistin Yönetimi´ne yönelik yaptırımlarını geri almaya çağırdı.

Dünya
17 Ocak 2023 Salı

BM Genel Kurulu 2022’nin Aralık ayının sonlarında, Filistinliler tarafından desteklenen ve Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail-Filistin çatışmasına ağırlık vermesini talep eden bir kararı onaylamıştı. Karar, 53 çekimser oyun kullanıldığı 193 üyeli Genel Kurul'dan 87 oyla geçmiş, 26 ülke ise İsrail aleyhinde oy kullanmıştı.

İsrail, kararın kabul edilmesinin ardından karşılık olarak, Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanının özel seyahat iznini iptal etmiş, bazı Filistinli yetkililere sağlanan yardımları kaldırmış, Filistin Yönetimi adına topladığı 39 milyon dolarlık vergi gelirine el koymuş ve bu gelirleri Filistinli teröristlerin İsrailli kurbanlarına kanalize etmişti.

BM ülkeleri pazartesi günü yapılan toplantıda, 57’si İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan olmak üzere 94 ülke İsrail’in yaptırımlarıyla ilgili endişelerini dile getirdi ve geri adım atılması çağrısında bulundu. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de toplantıda İsrail'in Filistin Yönetimine karşı eylemlerinden duyduğu endişeyi dile getirdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün