İsrail´de 80 bin kişi Netanyahu hükümetini protesto etti

Tel Aviv´de toplanan yaklaşık 80 bin kişi Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin ´yargıyı zayıflatma´ girişimlerini ve aşırı sağcı politikalarını protesto etti.

Dünya
16 Ocak 2023 Pazartesi

İki haftadır üst üste cumartesi geceleri hükümet karşıtı gösterilere sahne olan Tel Aviv'in Habima Meydanı'nda toplanan göstericiler, Başbakan Netanyahu, aşırı sağcı ve ırkçı politikalarıyla bilinen hükümet ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e tepki gösterdi.

Meydanda, Netanyahu’yu 'Suçlu Başbakan' olarak nitelendiren pankartlar taşıyan göstericiler, Netanyahu’yu istifaya çağırarak, 'İsrail diktatörlük değildir', 'Netanyahu tehlikeli, yozlaşmış ve ırkçıdır', 'Ben-Gvir ve Smotritch bir felaket' sloganlarını attı.

Göstericiler, hükümetin, Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilme endişesi taşımadan yasa çıkarmasını sağlayacak düzenlemesine tepkili. Protestolara katılan Başbakan Netanyahu’nun kuzeni Dan Netanyahu, planlanan yargı reformunun ülkeyi Nazi Almanya’sına benzeteceğini iddia etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün