Türk Yahudi Kültürü ve Mirasına Yolculuk etkinlikleri artık dijital paylaşımda

Toplum
11 Ocak 2023 Çarşamba

Avrupa’nın 35 farklı ülkesinde her yıl düzenlenen ‘Yahudi Kültürü Avrupa Günü’nün Türkiye ayağı büyük bir gönüllü ordusunun çalışması ve desteği ile 13 Kasım Pazar günü Neve Şalom Sinagogu ve Kültür Merkezi ile 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesinde yerli yabancı ziyaretçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşmişti. Türkiye’de 2001’den beri düzenlenen etkinlikte bu yıl ziyaretçiler sohbetler, sunumlar, soru cevaplar, film gösterileri, sergiler ve konserlerle “Türk Yahudi Kültürü ve Mirasına yolculuk” yaptılar. Tamamı halka açık olan etkinliklerde farklı içeriklerden oluşan program, katılımcıları Türk Yahudilerinin yaşam tarzına doğru bir yolculuğa çıkardı.

O gün ziyaretçilerle buluşan birçok etkinliği artık dijital ortamda izlemek mümkün. 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, 13 Kasım’da gerçekleşen sunum, tartışma ve sohbetlerin kayıtlarını internet sitesi üzerinden izlemeye açtı.

İvet Acu Güney ile Türkiye Sefarad Yahudi Yemek Kültürü, Renan Koen ve Moris Levi’den Maymunlar, Patatesler ve Berlin Opera Binası, Karen Gerson Şarhon’dan Ladino’nun Dünü, Bugünü ve Yarını, Pınar Kılavuz’dan Sefarad Kimliğinin Nostaljik Unsurları ve daha birçok farklı başlıktaki etkinliğin kaydını dinlemek için muze500.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün