Türk Yahudi Toplumu´nun Onursal Başkanı Bensiyon Pinto ölümünün birinci yılında anıldı

Türk Yahudi Toplumu´na yılarca büyük başarı, özveri ve sevgiyle hizmet eden ve onursal başkanlığa yükselen Bensiyon Pinto, ölümünün birinci yılında Neve Şalom Sinagogu´nda anıldı.

Toplum
6 Ocak 2023 Cuma

Türk Yahudi Toplumu’nun eş başkanlarının, Bet Din üyelerinin, çeşitli kurum yöneticilerinin, ailesinin ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde, Avi Alkaş’ın okuduğu Arvit duasından sonra Pinto ile yıllarca yönetimde çalışan Lina Filiba bir konuşma gerçekleştirdi. Filiba, konuşmasında birlikte çalıştığı Pinto'nun üstün yönetici özelliklerini hatırlatan sözlere yer verdi. Daha sonra kürsüye gelen merhumun oğlu Hayim Pinto babalarının, insan ilişkilerindeki üstün özellikleriyle çok sayıda dost kazandığını, insanlarda yarattığı derin sevgi ikliminin onun en önemli tılsımlı özelliği olduğunu belirtti.

Tören öncesi sinagogun fuayesinde Bensiyon Pinto’nun toplum adına çalıştığı dönemlerde aldığı çeşitli ödüller ve plaketler sergilenirken, kurulan büyük bir platformda, gençliğinden vefat edene kadar unutulmaz anılar taşıyan fotoğrafları yer aldı.    

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün