Yeni yıl ve kar küresi

Çocuk-Aile
4 Ocak 2023 Çarşamba

Vivet Adler*

Her yeni yıl, yeni heyecan ve yeni başlangıçlara yol açar. 2023 yılına girdiğimiz bu günlerde, yeni yılda, çocuklarımızla bağlarımızı güçlendirecek, iletişimimizi daha samimi bir seviyeye taşıyacak aktivitelere yer vereceğiz. STEAM aktiviteleri tamamen soru sormak, problem çözmek, bir ürün veya proje tasarlamak, test etmek ve başlangıçta kullanılan fikirleri yeniden test etmekle ilgilidir. Bu aktiviteleri uygularken çocuğunuzla yapılacak hazırlıklar aranızdaki ilişkinin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Asıl kıymetli olan senenin ilk aktivitesinde hazırlayacağımız kar küresiyle birlikte çocuğunuzun yeni dileklerde bulunabileceğidir. Bunu yaparken onun hislerine kulak verip, içinden geçenleri daha da yakından anlayabiliriz. Örneğin dileği bir oyuncak bebek ise, bu oyuncak bebeğe sahip olursa ne olacağını soralım. Aldığımız yanıt için aynı şekilde ona ulaştığında ne olacağını sorarız. İçindeki duyguya ulaşana kadar bu soruları devam ettiririz. Böylece çocuğunuzun neden-sonuç ilişkisi kurmasını sağlayabiliriz.

Kar küresi hazır olduğunda, uyku öncesi rahatlatıcı oyuncak olarak kullanılabileceğini belirtmek isterim. Kar küresi tutulur ve yeni dilekler eşliğinde sallanır. Yatağın başucuna konulur ve izlenerek uykuya dalınır.

İşte bu yılın ilk STEAM aktivitesinde bilim disiplininden faydalanıp, bu bilgilerimizi sanat disiplinine aktaracağız. Haydi o zaman başlayalım!

Gerekli malzemeler:

  • Bir kavanoz ve kapağı
  • 4-5 damla bebek yağı
  • Kavanozun üçte birini dolduracak kadar musluk suyu
  • Gümüş renk sim
  • 1 adet kâğıt
  • 1 kalem
  • Sıcak yapıştırıcı
  • Yeni yıldaki beklentiye uygun mini bir figür veya oyuncak.

Yapılışı

Kavanozun kapağına, tercih edilen figür sıcak yapıştırıcı yardımıyla dikkatli bir şekilde yapıştırılır.

Kavanozun içi su ile doldurulur, sonra sırasıyla, bebek yağı ve sim eklenir.

Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Kavanoz sallandıkça içindeki umutlar yeşerir.

Burada yapılan çalışmada çocuğunuzun hissedeceği duygular ile sizin aranızdaki iletişim çocuğunuzun bilinçaltına kalıcı olarak yazılacak, büyüdüğünde hatırlayacağı bir anı olacaktır.

*Yazar ve Çocuk Performans Koçu

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün