Leon Coşkun´un kaleminden ´Türkiye´de Verginin Son 10 Yılı´

Mazars Denge Yönetim Kurulu Başkanı, sektörün en başarılı isimlerinin Leon Aslan Coşkun, deneyimlerini kaleme aldığı ´Türkiye´de Verginin Son 10 Yılı´ kitabını yayınladı.

Toplum
14 Aralık 2022 Çarşamba

‘Türkiye’de Verginin Son 10 Yılı (2011-2021)’, Leon Coşkun’un geçtiğimiz yıllarda vergi mevzuatındaki gelişmeleri yorumladığı Fortune Türkiye’deki köşe yazılarından, güncelliğini hala koruyan yazıların bir araya gelmesinden oluşuyor. Leon, vergi ve vergi dünyası ile ilgili söz konusu yazıları, iş dünyasına yönelik bir perspektifle kaleme aldı.

Coşkun, kitabı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Devlet ile vatandaş arasındaki en önemli ilişkilerden biri devletin vergi alma yetkisi, vatandaşın da bu vergiyi ödeme görevidir. Vergi, bir sosyal ve ekonomik düzenleme aracıdır. Devlet anayasadan aldığı yetkiyle, vergi konusunda düzenlemeler yapar, buna ‘vergi mevzuatı’ adı verilir. Vergi mevzuatı devamlı güncellen ve değişen şartlara göre uyarlanması gereken yaşayan bir mekanizmadır. Dolayısıyla ülkemizde de değişen şartlara paralel olarak, zaman zaman değişikliğe uğrar.

Fortune Türkiye’deki köşemde vergi mevzuatı ve mevzuatla ilgili kanuni düzenlemeleri yaklaşık 15 yıldır yorumluyorum. İş dünyasına yönelik kaleme alınmış bu yazıların okurlarıma yararlı olması umuyorum.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün